Open Bedrijven Dag (12 januari 2019)

Wist jij dat wij bij iPB Printing in Reusel de labels maken voor de kratten van Heineken, Bavaria, Jupiler, Budweiser, Becks en nog veel meer grote biermerken? Wist je dat wij maandelijks miljoenen labels maken voor tomatenemmertjes welke in de schappen staan in supermarkten door heel Europa, waaronder Albert Heijn, Aldi en Lidl? Wist jij dat je zelfs in Zuid-Korea verpakkingen uit Reusel tegen kunt komen? Wist je dat wij folie bedrukken voor de welbekende Polaroid foto’s? En wist je dat wij alle bekende figuren van Disney al wel eens gedrukt hebben?

Er gebeurt meer achter de muren van ons bedrijf dan dat je denkt! We hebben een productiefaciliteit met de meest hoogwaardige machines in de grafische sector, waarmee wij dagelijks duizenden meters verpakkingsmateriaal maken. Het materiaal wordt verwerkt tot zelfklevende etiketten, flexibele verpakkingen en In Mould Labels. Zeker de laatste productgroep is een specialiteit van ons, waar we een grote internationale markt mee aanboren. In Mould Labels zijn kunststof folies, welke tijdens het spuitgiet-proces worden toegevoegd aan de plastic verpakking zodat het een permanente decoratie oplevert. Deze methode maakt de verpakking tevens volledig recyclebaar en dus milieuvriendelijker en duurzaam.

Tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari nemen we je mee in het gehele grafische proces, van digitaal bestand tot een compleet eindproduct. Je ziet hoe verschillende materialen bedrukt worden op ‘state of the art’ drukpersen, waarmee we de hoogste grafische kwaliteit kunnen waarborgen. Vervolgens wordt de bedrukte folie verwerkt op één van onze afwerkmachines. We snijden en stansen het materiaal naar het juiste formaat, zodat onze klanten het vervolgens probleemloos kunnen verwerken tot verpakking.