Druktechniek

Flexo en digitaal

Flexo druk

HD-UV flexo tot 10 kleuren, smalle baan (tot 670 mm), in-line lamineren.flexoprint01

Binnen de offsetbranche zijn procesbeheersing en standaardisatie een wereldwijd gegeven, voor flexodruk echter een braakliggend terrein. Door gericht te investeren in mensen, machines, materialen en andere middelen evenaart de grafische kwaliteit op onze flexo- en digitale drukpersen de kwaliteit van bijvoorbeeld offset en diepdruk.

De focus van iPB Printing is gericht op de verpakkingsmarkt voor kleine tot middelgrote opdrachten. Onze medewerkers staan paraat om steeds beter in te spelen op nieuwe vragen uit de markt en samen met u innovatieve oplossingen te bedenken voor uw verpakkingsproblemen. iPB printing produceert op het hoogst haalbare grafisch niveau en kan op een creatieve wijze uw ideeën omzetten in kostefficiënte realisaties.

Het modern geoutilleerde machinepark, bestaande uit 3 persen, biedt de mogelijkheid om 1 tot 10 kleuren te bedrukken op een materiaal breedte van 250 tot 670 mm.

De opbouw van de persen laat toe om in-line verschillende additionele bewerkingen uit te voeren. Zo kunnen lamineren, stansen, spotbelijming, achterzijde bedrukking, klantspecifieke lakken, e.d.m. in één drukgang aangebracht worden.

 

Digitaal druk

Variabele bedrukking zowel in tekst als in beeld, kleine oplages, kleurkracht.

Digitaal bedrukken van in-mould labels en flexibele verpakkingen maakt de droom van de marketing afdeling een realiteit. Onmiddellijk inspelen op de actualiteit, kleine oplages en testmarketing zijn geknipt voor digitaal drukwerk. Het aanbrengen van unieke veiligheidscodes per label, het drukken van een uniek beeld per verpakking zijn een bron van inspiratie voor het creëren van attractieve verpakkingen.

xeikonDigitaalDe Xeikon in Reusel is uitermate geschikt om in hoogstaande drukkwaliteit zowel flexibele verpakkingen als etiketten te produceren. Het opbouwen van een drukbeeld in CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, BlacK) haalt slechts een beperkt deel van het spectrum van de PMS (Pantone Mixing System). Om hieraan te verhelpen heeft iPB Printing intern een systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van alle kleurmogelijkheden van de Xeikon pers.

Dankzij onze ontwikkeling is het mogelijk om een groot gedeelte van de conventionele PMS waaier te bereiken. Om het voor de klant eenvoudig te maken werden de PMS kleuren op verschillende substraten bedrukt, zodat in een oogopslag de passende kleur gekozen kan worden.