Nieuws en projecten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Even voorstellen: Nieuwe Accountmanager Flexibele verpakkingen Arjo van der Bij

De afgelopen jaren heeft iPB Printing aanzienlijk geïnvesteerd in haar machinepark. Zo zijn er o.a. twee nieuwe Bobst 10-kleuren persen aangeschaft (met een werkbare breedte van 670 mm), en een snij- en wikkelmachine die maar liefst 1400 mm breedte kan verwerken.

Ook op het gebied van sustainability hebben we niet stil gezeten. Onze R&D afdeling heeft in nauw overleg met onze materiaalleveranciers veel ervaring opgebouwd om onze klanten te kunnen ondersteunen richting een duurzame en circulaire economie.

Ons team bestaat uit zo’n 65 medewerkers en werkt in drie ploegen. Mede vanwege de genoemde investeringen groeit iPB Printing hard en daarom hebben we ons sales team versterkt met Arjo van der Bij, Accountmanager Flexibele verpakkingen. Hij stelt zich graag aan u voor:

“Mijn naam is Arjo van der Bij, en woon in Leeuwarden met mijn vrouw en onze drie kinderen. In mijn vrije tijd speel ik graag voetbal, kijk ik het op tv, bezoek soms een stadion en tijdens de wintermaanden sta ik een weekje op het snowboard in Oostenrijk. In het voorjaar en de zomer ben ik op het water te vinden om heerlijk rustig een paar uurtjes te varen. Dat is soms ook best nodig met een drukke baan en drie kinderen.

‘Maar Arjo, waarom kies je voor een bedrijf wat helemaal in het Zuiden van het land zit?’ is een vraag die ik al een aantal keer heb gehad. Het is een familiebedrijf, dat merk je. Hier is iedereen even belangrijk en wordt er met hart voor de zaak gewerkt. Hier werken mensen. Dat vind ik belangrijk omdat je klanten, die ik trouwens liever partner noem, dat ook merken. Naast dat het een familiebedrijf is kenmerkt iPB Printing zich ook door de snelheid waarmee er uitgeleverd wordt, de kwaliteit van het drukwerk, de prijs en dat ‘nee’ niet in het woordenboek voorkomt.

Daarnaast denk ik dat innovatie een van de sleutelwoorden voor de toekomst is. Niet alleen innovatie op het gebied van productietechnieken, maar ook in recyclage en mono-materialen. Door de investeringen die gedaan zijn én die aanstaande zijn, is iPB Printing in mijn ogen een toekomstwaardige partner voor alle vraagstukken rondom flexibele verpakkingen.

Binnenkort eens kennis met elkaar maken?

U kunt mij bereiken op 06 53 60 14 37 of via avdbij@ipbprinting.com

Twee nieuwe BOBST UV-HD-LED Drukpersen

Onlangs hebben we geïnvesteerd in twee nieuwe ´state of the art´ drukpersen. Deze functioneren volgens het ´Digital Flexo´ principe, een in Europa unieke productiemethode waarmee verschillende soorten, kleuren en oplagen efficiënter te combineren zijn. De initiële kosten en kleurwissels kunnen we hierdoor reduceren in het voordeel van onze klanten.

Het drukwerk kan worden opgemaakt in CMYK, in CMYK OGV, conform ´Pantone Extended Gamut´ of in het sublieme kleursysteem ´iPB ColourAssist´. Met deze druktechnieken kunnen wij voldoen aan alle klant specifieke wensen en eisen.

Hiernaast kunt u een ’timelaps’ filmpje bekijken van de opbouw van de tweede pers. Wilt u onze aanwinsten in ‘het echt’ komen bewonderen? Maak dan een afspraak met uw accountmanager, wij geven u graag een rondleiding in onze vernieuwde productiefaciliteit!

Bezoek ons op de Interpack in Düsseldorf!

Wij presenteren u hier met trots een verscheidenheid aan inmould labels, flexibele verpakkingen en zelfklevende etiketten. U kunt ons vinden in Hal 9, stand H24.

Graag tot dan!

 

Video: IML proces

In Mould Labels van iPB Printing werden ‘live’ op de K-messe in Düsseldorf verwerkt. In samenwerking met BMB en Polymac werd het proces van In Mould Labeling aan de bezoekers gepresenteerd. Bekijk hiernaast de video van het tot stand komen van een product met In Mould Label.

Bezoek ons op de K-messe!

Tijdens de K-messe in Düsseldorf presenteren wij u onze IML innovaties en een breed assortiment aan ‘standaard’ producten met een zeer hoge kwaliteit. Graag verwelkomen wij u tussen 19 en 26 oktober in hal 7, level 2, stand C20.

Tot dan!

Neem vast een kijkje op de website van K-2016: www.k-online.com/; de nummer 1 beurs op gebied van kunststof en rubber!

 

Super Clear + Advanced White

Vanuit de markt is er een sterke behoefte aan In Mould Labels welke glashelder zijn en waarvan de bedrukking een hoge opaciteit heeft.

iPB Printing heeft een uniek concept ontwikkeld om aan deze behoefte te voldoen.

Dit concept kan ingezet worden voor eindproducten die vervaardigd zijn uit een transparante kunststof. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om het eindproduct rondom te decoreren en tevens te voorzien van transparante zones.

Het label wordt vervaardigd met een hoog transparante film in combinatie met een extreem heldere lak of laminaat, waardoor er een ‘no-label-look’ ontstaat. Op de plaatsen waar sprake is van een decoratie, wordt er een opaak witte laag aangebracht die de drukkleuren kracht en contrast meegeven. ‘Advanced white’, zoals wij deze laag noemen, zorgt voor een zodanige dekking dat de bedrukking nauwelijks transparantie kent.

Doordat iPB Printing producten vervaardigd binnen het HD-UV-Flexo proces, is er de mogelijkheid om in slechts één drukkleur een standaard witheid en opaciteit (dekking) te realiseren die binnen een andere druktechniek in zelfs twee witte drukkleuren niet te realiseren is.

Voor vrijwel iedere transparante kunststof  kunnen wij een compatibel In Mould Label maken met bovengenoemde eigenschappen.

 

Flexibele verpakkingen

iPB Printing heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in processen en machines waardoor er op een kwalitatieve en tevens efficiënte wijze ingespeeld kan worden op de actuele ontwikkelingen binnen de verpakkingsmarkt.

Onze USP’s:

  • Flexibiliteit
  • Korte doorlooptijden
  • Kleine tot grote oplagen
  • Lage initiële kosten
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Speciale effecten

Lees meer over onze mogelijkheden op het gebied van flexibele verpakkingen!

U kunt ook direct een offerte aanvragen, klik dan hier.

 

Fakuma 2015

Net als voorgaande editie zijn wij van 13 tot 17 oktober weer present op de prominente internationale beurs voor ‘plastic technologie’, welke plaatsvindt in Friedrichshafen, Duitsland.

Op Fakuma 2015 presenteren wij met name onze IML producten en de innovaties die daar bij komen kijken.

U kunt ons vinden in hal A1, stand A1-1214.

U bent van harte welkom en wij staan u graag te woord!

fakuma_logo_website

 

www.fakuma-messe.de

Decoboxen Curver

In de categorie ‘Mid-Life IML’ vervaardigen wij al jaren IML labels voor Curver. Curver verwerkt de labels op bijvoorbeeld opbergboxen om een ‘full-facing’ effect te krijgen. Alle zijdes van de box, met uitzondering van de bodem, worden voorzien van een full-color IML label. Curver heeft licenties van onder andere Disney en Coca-Cola, waarvan zij artwork aanleveren die door ons gedrukt en afgewerkt worden volgens de hoogste kwaliteit standaarden.

iPB Printing is uitermate trots op de succesvolle samenwerking met een internationaal opererend bedrijf als Curver.