Prepress

Technische aspecten

Het doel van onze Prepress afdeling mag duidelijk zijn: Het zo goed mogelijk voor onze druktechniek (flexo- of digitaaldruk) geschikt maken van uw aangeleverde bestand.

Dat betekent dat er vaak aanpassingen moeten worden uitgevoerd op uw bestanden om deze correct te drukken. Soms kiezen wij voor een PMS kleur als diapositieve teksten worden gebruikt in een 4 kleuren achtergrond, dit om registerproblemen te voorkomen. Beelden of kleurverlopen worden vaak voorzien van een minimale rasterpunt grootte van 2%. Dit alles gebeurd uiteraard in overleg met u en wij zullen u dan ook vooraf een zo natuurgetrouw mogelijke kleurproef voorleggen. Echter niet op het materiaal waarop definitief wordt gedrukt. Dus zal er altijd een discrepantie zijn tussen de kleurproef die wij u voorleggen en de werkelijk druk op de pers.

Onze verkoopadviseurs kunnen u de verschillen laten zien en u hierbij assisteren.

Prepress

Eventueel door uw bureau bijgeleverde kleurenproeven zijn niet afgeleid van ons druksysteem en kunnen dan ook moeilijk als referentie worden aangehouden voor ons drukproces. Wij zullen dan ook altijd een nieuwe referentie aan u voorleggen die gebaseerd is op ons flexo druksysteem.

Buiten de genoemde kleurproef kan er een gedrukte proef aan u worden voorgelegd. Een dergelijke proef kan als referentie worden aangehouden daar deze wordt gedrukt op het oplagesubstraat. Dit is een voorwaarde daar drukinkten, in meer of mindere mate, transparant zijn (meer of minder opaque) en zullen altijd worden beïnvloed door de specifieke witheid of kleurtoon van het substraat.